Lekkage?

Niets is zo erg als een lekkage. Het probleem van een lekkage is dat de schade niet beperkt blijft tot de lekkage zelf, maar dat de opsporing ervan zorgt voor een nog grotere schade. Ik spoor de lekkage snel en met de juiste methode op, door middel van hightech apparatuur, zonder hakken en breken.

Schade als gevolg van lekkage van leidingen mag niet worden onderschat. Via een lek van bijvoorbeeld 0,5 mm kan 20 liter water per uur wegvloeien. Maar al te vaak wordt bij traditioneel opsporen muren en vloeren onnodig beschadigd en is er geen garantie dat de oorzaak van de lekkage ook daadwerkelijk wordt gevonden.

Waterleiding

Een lekkage in een waterleiding kan voor veel overlast en schade zorgen. Het is daarom van belang de lekkage zo snel mogelijk op te sporen en te herstellen. Ik kan met behulp van infrarood techniek de lekkage in de meeste gevallen op enkele centimeters nauwkeurig lokaliseren. Hierdoor is het mogelijk om met minimale hak- en breekwerkzaamheden het lek bloot te leggen en te repareren.

Centrale verwarming

Thermografie wordt gebruikt om warmteverlies in woningen op te sporen. Dit warmteverlies kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld scheuren in leidingen. Door middel van infrarood worden er temperatuurverschillen opgemeten en is de positie van de lekkage aan te wijzen. Deze techniek kan ingezet worden bij het opsporen van lekkages in de centrale verwarming, waterleidingen, vloerverwarming en bij eventuele condensatieproblemen.

Thermografie:

Thermografie kun je omschrijven als een "thermische foto". Met behulp van onze warmtebeeldcamera kunnen de kleinste temperatuurverschillen al waargenomen worden.

Zo kunnen we visueel leidingen en lekkages zichtbaar maken welke voor het blote oog onzichtbaar zijn.

Met de warmtebeeld camera zijn lekkages op warm water- en verwarmingsleidingen perfect te lokaliseren. Voor gebouwinspectie, warmteverliesmetingen, lekkende muren en daken is dit eveneens een uitstekende meetmethode.

Ik kan voor u het overgrote deel van lekkages opsporen door thermografie (warmtebeeld onderzoek). Door toepassing van deze techniek kan ik de plaats van een verborgen lekkage snel, kostenbesparend, nauwkeurig en met minimale schade aan wanden en vloeren vaststellen en daarna herstellen. Deze aanpak zorgt voor minimale overlast voor u en beperkt tevens de kosten voor materiaal en arbeid voor herstel van de lekkage.

De opsporings- en gevolgkosten worden in de meeste gevallen door de verzekeraar vergoed!

warmtebeeld(01)

warmtebeeld(02)

warmtebeeld

 
                                                     
  Site Map