Buitenlucht is over het algemeen gezonder dan de lucht in je woning. Vocht en schadelijke stoffen stapelen zich op omdat we ademen, koken, wassen, poetsen, …. Vaak denken we dat we dit probleem oplossen door ons huis korte tijd te verluchten. Maar wist je dat verluchten niet hetzelfde effect heeft als ventileren?

Door te verluchten ververs je de binnenlucht door ramen/en of deuren op te zetten. Na het sluiten vermindert het positieve effect van het verluchten snel. Door te ventileren ververs je de binnenlucht maar liefst 24u per dag. Een garantie op goede luchtkwaliteit krijg je door continu en gecontroleerd te ventileren met een ventilatiesysteem.

De installatie van een ventilatiesysteem is verplicht bij zowel nieuwbouw als renovatie. Krivaro Technics helpt je de juiste keuze te maken voor het ventilatiesysteem dat bij jouw woning past. Zo kan je kiezen voor lokale ventilatiesystemen of voor een ventilatiesysteem voor je volledige woning.

Belangrijk hierbij is dat het ventilatiesysteem groot genoeg is om de ventilatiefunctie adequaat uit te voeren, maar ook om te beschermen tegen het afvoeren van te veel lucht en het veroorzaken van negatieve luchtdruk in de kamer of in het hele woning.

Tips voor een gezonde woning: http://www.healthyspaces.eu/